UYGURTÜRK TÜRKİSTAN'DAKİ SON DURUMU ANLATTI

13.01.2015 10:50:03

- Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Doğu Türkistan'daki son durum hakkında bilgi verdi.

Çin’in her geçen gün Doğu Türkistan Türklerine baskısını arttırdığını ifade eden Erkinbeğ Uygurtürk, Tayland’da tutuklu bulunan 300 Türk’ün Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili MHP Lideri Bahçeli’den destek istedi. Devlet Bahçeli ile yaptıkları görüşmede, Bahçeli, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk’e parti olarak her zaman Uygur Türklerinin yanında olduklarını belirterek, “ TBMM’de ben ve arkadaşlarım gerekli çalışmayı yapıyor. İnşallah en kısa sürede sonuç alırız” diye konuştu.
Kayseri’de ki çalışmalardan ve Uygur Türklerinin durumundan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’na bilgiler aktaran Erkinbeğ Uygurtürk, Doğu Türkistan başta olmak üzere Tayland’ta ki Uygur Türklerinin çok zor şartlar altında olduğunu ve biran önce çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Uygurtürk, “ MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli beyefendi ve parti yöneticileri Doğu Türkistan konusunda oldukça hassaslar. Ellerinden gelen çalışmayı bundan önce yaptıkları gibi bundan sonrada yapacaklarına şüphemiz yok. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.